ARCO censura una obra sobre presos polítics

L'exposició de l'artista Sierra incloïa Junqueras i els Jordis
Título de la imagen
Título de la imagen

Els organitzadors de la fira Arco de Madrid han fet retirar una obra sobre els presos polítics d’un artista madrileny. Santiago Sierra havia portat al pavelló d’Ifema 24 fotografies pixelades, entre les quals n’hi ha d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L’obra també inclou altres casos, com els joves d’Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d’Egin o simpatitzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012. Totes les fotografies les acompanya una explicació breu i, tot i que no se’n publica la identitat, els protagonistes són fàcilment identificables.

L’obra, titulada “Presos polítics en l’Espanya contemporània”, està valorada en 80.000 euros. Ifema argumenta que, des del màxim respecte a la llibertat d’expressió, ha decidit retirar-la perquè la polèmica perjudica la visibilitat del conjunt d’obres exposades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides