Junqueras, ‘president’ si Puigdemont manté el comandament

Esquerra reclama una bicefàlia, amb l'expresident de JxCat a Brussel·les i l'exvicepresent d'ERC a Barcelona
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.
Junqueras i Puigdemont en un ple al Parlament.

La insistència de Carles Puigdemont a mantenir el timó del futur Govern, ha forçat ERC a llançar una nova proposta. Segons ha fet públic Catalunya Ràdio, els republicans han posat sobre la taula que si Puigdemont manté certes potestats intransferibles, com la de la convocatòria d’eleccions i la de nomenar i cessar consellers, sigui Oriol Junqueras el que presideixi la Generalitat a Barcelona.

La teoria republicana diu que si Puigdemont és un president executiu, el president de la Generalitat, a Barcelona, passaria a ser, en realitat, el número 2 de l’entramat polític català.

És a dir, una mena de vicepresident en la pràctica, el càrrec que, precisament, ocupava l’ara empresonat a Estremera abans de l’aplicació de l’article 155.

Malgrat que no s’hagi acordat un pla de Govern, cosa que els republicans veuen imprescindible per tancar un pacte, en la taula negociadora ja s’estan repartint àrees de poder. ERC mantindrà la Conselleria d’Economia i demana, també, la de Presidència, dues àrees clau de l’Executiu. JxCat també ambiciona el departament que, fins a l’aplicació del 155, comandava Jordi Turull i, segons algunes veus, haurien ofert al seu soci les regnes d’Interior.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides