Quina estrella del procés ha rebut un càstig de Twitter?

berlustinho rufian
berlustinho rufian

L’influencer independentista Bernat Castro, àlies Berlustinho, amic del diputat d’ERC i també famós tuitaire Gabriel Rufián. El sector indepe de Twitter s’havia esvalotat fa uns dies per l’aparent pèrdua de seguidors que havien patit alguns usuaris de referència afins a la seva causa, entre els quals Berlustinho. N’hi va haver qui va culpar d’una suposada caça de bruixes la directora general de Twitter a Espanya i Portugal, Nathalie Picquot, en particular pel fet d’estar casada amb Álvaro Fernández de Araoz Gómez-Acebo, cosí segon de Felip VI de Borbó. També es van denunciar suspensions de comptes.

Berlustinho pot dir que ha patit totes dues incidències, ja que els administradors d’aquesta xarxa social han limitat temporalment algunes de les funcions del seu perfil, de manera que durant algunes hores només hi ha pogut navegar i enviar missatges directes, però no publicar tuits, refondre’n o destacar-ne mitjançant un “m’agrada”. Un captura que circula per la xarxa explica que se li aixecava la sanció en 11 hores i 58 minuts. Una altra influencer dels indepes de Twitter, la usuària @gallifantes, diu que Castro s’ha saltat “les noves regles” que “regeixen des que el porta una parent del rei”.

Aquesta suspensió de Twitter, els motius exactes de la qual no ha revelat, no és la primera que pateix Castro pel seu ús d’aquesta xarxa social. ERC el va suspendre de militància quan es van esbombar, el passat octubre, alguns missatges barroers que havia publicat anys enrere, dels quals diu que es penedeix. Abans, de fet, quan encara no usava el nom real a Twitter, s’havia fet famós pel seu humor amoral i sovint masclista, però des de fa uns anys s’ha moderat i ha posat al servei de la causa independentista la seva traça i influència acumulades, sovint en forma de pulles polítiques. De fet, ha explicat que assessora informalment alguns polítics independentistes en matèria de xarxes socials, i el seu Instagram és un àlbum de fotos salpebrat de selfies amb celebritats del procés.

Dejo mi canal de difusión de Telegram donde me limitaré a poner las 2 o 3 cosas importantes del día y de paso por si me cierran esta cuenta avisar evitando suplantaciones. ¡Gracias!“, ha estat el missatge, originalment publicat el 7 de febrer, que ha repiulat per prevenció les darreres hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides