El Govern central no pot canviar el model educatiu català

El ministre Méndez de Vigo afirma que el sistema d'educació a Catalunya està sotmès a la Constitució i l'Estatut
Título de la imagen
Título de la imagen

El ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha reconegut que el govern central “no pot modificar el model educatiu de l’escola catalana ni amb l’article 155 ni sense ell”.

En la sessió de control al govern al Congrés, Méndez de Vigo ha afegit que “el model educatiu (català) depèn de la Constitució, l’Estatut i les lleis espanyola i catalana, l’important és que el sistema segueixi, però que es compleixin també les sentències”.

En aquest context, el diputat dels comuns, Joan Mena, ha demanat al ministre d’Educació que no inclogui la casella del castellà en els formularis de preinscripció escolar, afirmant que aquesta “és una casella pensada per dividir”.

Al contrari, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha reclamat que “es compleixi la llei” i que “el castellà sigui llengua vehicular almenys en un 25%”.

Íñigo Méndez de Vigo no ha concretat si l’executiu de Mariano Rajoy inclourà o no la casella del castellà, però ha assegurat que “acatarem la sentència”, referint-se a la sentència d’aquest dimarts de Tribunal Constitucional que va tombar la part de la LOMCE que preveia que la Generalitat pagués un col·legi privat als pares que sol·licitessin educació en castellà per als seus fills.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides