Ordre de detenció contra Anna Gabriel

La fiscalia ha demanat també que es dicti una ordre internacional com a pas previ a la petició d'extradició
Anna Gabriel
Anna Gabriel

Després que l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, hagi decidit no presentar-se aquest dimecres davant del jutge del Tribunal Suprem (TC), Pablo Llarena, aquest ha dictat una ordre de detenció. Gabriel ha estat citada com a investigada davant el del TC pel cas de l’1-O.

L’ordre de detenció afecta als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat que haurien de detenir Gabriel en cas de tornar a Espanya de la seva fugida a Suïssa.  

Aquest dimarts, el govern suís ha afirmat que “a priori” el cas de Gabriel podria estar vinculat a delictes polítics que a Suïssa no tenen base jurídica, i que una sol·licitud d’extradició o d’assistència jurídica per part d’Espanya seria probablement rebutjada.

El portaveu del Departament suís de Justícia, Folco Galli, ha dit a l’agència EFE que una possible sol·licitud per part d’Espanya a Suïssa “hauria de ser analitzada amb precisió”, afegint que “en virtut de la base jurídica que regeix la col·laboració d’assistència legal entre Suïssa i Espanya (…) Suïssa no autoritza, com la majoria dels altres Estats, cap extradició ni tampoc cap altra forma d’ajuda jurídica per delictes polítics”.

També aquest dimarts, el ministre de Justícia, Rafael Català, ha afirmat que la decisió de la dirigent de la CUP de no comparèixer davant del jutge i quedar-se a Suïssa és una “gravíssima irresponsabilitat”, i ha afirmat que està segur que si es demana l’extradició a Suïssa, aquest país la concedirà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides