Puigdemont tria Jordi Sànchez

Després d'una investidura simbòlica, el president cessat faria un pas al costat i proposaria al seu número dos
Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

El bloc independentista continua buscant la fórmula per combinar el reconeixement a l’expresident Carles Puigdemont i la constitució d’un Govern operatiu a Catalunya.

La Vanguardia publica avui el pla que podria sortir de les negociacions: la investidura de manera simbòlica la pròxima setmana -al voltant del dia 27 de febrer- de Carles Puigdemont a Brussel·les per, posteriorment, donar un “pas al costat” i designar Jordi Sànchez, número dos de la candidatura de JxCat, com a candidat a la Presidència de la Generalitat.

Cal recordar que Sànchez, expresident de l’ANC, roman a la presó de Soto del Real des del passat 16 d’octubre, juntament amb Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i que el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa de l’1-O, Pablo Llarena, ha desestimat per més d’una ocasió alliberar-lo tot i que Sànchez ha estat elegit diputat al Parlament en les passades eleccions del 21-D.

El magistrat segueix al·legant que hi ha risc de reiteració delictiva, de manera que, de no permetre la seva excarceració, la investidura podria veure de nou bloquejada. De fet, una de les condicions d’ERC per accedir a aquest acord és que el president ‘executiu’ a Catalunya no tingui comptes amb la justícia, supòsit que no es compliria en aquest cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides