Narcís Serra surt “molt tranquil” de l’Audiència Nacional

L'expresident de Catalunya Caixa ha declarat per un presumpte forat de 720 milions d'euros
Título de la imagen
Título de la imagen

El qui va ser vicepresident del govern central en el govern socialista de Felipe González i després president de Catalunya Caixa, Narcís Serra, ha afirmat a la sortida de la seva declaració a l’Audiència Nacional que “he entrat molt tranquil i surto encara més tranquil”.

L’expresident de Catalunya Caixa ha declarat durant una hora i deu minuts davant del jutge per un presumpte forat patrimonial de més de 720 milions d’euros l’entitat.

Narcís Serra està sent investigat pel perjudici causat a l’entitat mitjançant operacions immobiliàries suposadament irregulars entre 2000 i 2013.

Serra va arribar a la presidència de Catalunya Caixa el 2005, deu anys després de deixar la política, i després d’haver treballat en el sector privat com a conseller de les filials de Telefònica a Brasil i Xile.

L’arribada de Serra a la presidència de Catalunya Caixa, va coincidir amb la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona, entitat que va rebre més de 13.200 milions d’euros en ajudes públiques.

L’Audiència Nacional investiga ara una sèrie d’operacions immobiliàries fetes entre els anys 2000 i 2013 en les quals la Catalunya Caixa va entrar amb una participació de quasi el 50% juntament amb altres socis, i que després va instrumentalitzar a través de la seva filial Promotora Catalunya Mediterrània, Procam.

Anticorrupció considera que la direcció de l’entitat financera va decidir intervenir en promocions immobiliàries a Espanya, Polònia i Portugal en les quals s’adquirien terrenys no urbanitzables, o fins i tot afectats per resolucions legislatives que els qualificaven d’especial interès, la qual cosa suposava “un risc en la inversió”, amb la qual cosa Catalunya Caixa hauria comprat immobles i agafat “compromisos econòmics rellevants” i hauria concedit crèdits “desproporcionats”.

A banda de Serra, per l’Audiència Nacional també han de declarar els exdirectors generals de Catalunya Caixa, Adolf Todó i José María Pisa, el director general adjunt entre el 1998 i el 2005, Lluís Gasull, els exdirectius Eduardo Aznar, Joan Valls i Joan Güell, i els antics membres de la comissió executiva Joan Manuel Pla, Josep Alonso, Joan Echániz i Josep Molins.

També han de declarar com investigats l’exvicepresident de Catalunya Caixa i president d’Enagás, Antonio Llardén, i Montserrat Robuste, Francisco José Villegas i Josep Maria Alentorn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides