La quadratura del cercle per la investidura

INDEPENDENTISTES | La negociació
puigdemont video
puigdemont video

Les negociacions entre JxCat i ERC no han estat, precisament, una bassa d’oli. Els retrets constants, les mirades de reüll, les desconfiances i la manca de flexibilitat en alguns punts han centrat molts dels moments de converses creant un clima de tensió com feia dècades que no es veia a la política catalana.

Però més enllà de les desconfiances, hi ha un problema de fons que uns i altres reconeixen en privat: estan volent aconseguir la quadratura del cercle, i això resulta impossible. I és que des de JxCat sembla que només tenen clar que Carles Puigdemont ha de ser el líder absolut i totpoderós, sigui amb la fórmula que sigui. I ERC, per la seva banda, sembla que només pensa a desfer-se de Puigdemont i deixar-lo al més simbòlic possible per evitar problemes judicials i polítics en el futur.

Així les coses, per més voluntat i hores de conversa que hi posessin, res podria acabar en acord sense que el mateix Puigdemont decidís, personalment, adaptar-se a les exigències de les dificultats. Quadrar un cercle és impossible. I això més o menys ho tenen clar tots els partits. Però si resulta que el cercle es diu Carles Puigdemont, aleshores sembla que encara és més complicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides