Anna Gabriel fa com Carles Puigdemont

L'exdiputada de la CUP es queda a Suïssa adduint que és "més útil lliure"
anna gabriel cup prendre partit
anna gabriel cup prendre partit

L’exportaveu parlamentària de la CUP Anna Gabriel ha decidit romandre a Suïssa i no anar a declarar al Tribunal Suprem aquesta setmana en la causa per presumpta rebel·lió, en el marc de la qual sí que va comparèixer la també diputada cupaire Mireia Boya. Totes dues, segons la investigació del cas, formarien part de l’anomenat comitè estratègic sobre la desconnexió unilateral de Catalunya amb Espanya, extrem que Boya va negar en la seva declaració davant el jutge Pablo Llarena dimecres passat.

Gabriel justifica la seva decisió adduint que a Espanya no tindria “un judici just”, segons ha explicat en una entrevista concedida al mitjà suís Le Temps. També ha manifestat que és “més útil lliure” que entre reixes per al moviment independentista. En una entrevista posterior concedida a la ràdio televisió RTS, ha dit que se la persegueix per la seva activitat política i ha anunciat que si el jutge Llarena demana la seva extradició i aquesta és concedida, es planteja demanar asil polític a Suïssa. També ha declarat que la “premsa governamental” ja l’ha condemnada i que va decidir marxar a l’estranger basant-se en el fet que es manté l’empresonament de quatre encausats i en la situació de la resta del darrer govern català.

L’exdiputada va cercar a Suïssa l’assessorament de l’advocat Olivier Peter, expert en causes d’extradició que va defensar els interessos de membres de la banda terrorista ETA. Ara ha esdevingut la sisena figura política que mira d’escapar de l’acció de la justícia espanyola, després que cinc membres del darrer govern de la Generalitat s’instal·lessin a Bèlgica: l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret.

Boya, lliure sense mesures cautelars, havia defensat la necessitat de coordinar les defenses dels imputats per rebel·lió, en particular en el vessant polític i declaratiu, i havia estat elogiada per la CUP com un exponent de “dignitat rebel”. Jordi Salvia, militant i cap de premsa de la CUP, ha piulat ara que la formació anticapitalista respon a “la repressió de l’Estat” mitjançant una defensa política del referèndum de l’1-O “des d’aquí amb Mireia Boya i internacionalitzant el conflicte des de Suïssa amb Anna Gabriel”.

Puigdemont, que també va esgrimir la internacionalització per justificar el fet d’instal·lar-se a Bèlgica, va dir que entre ser president i presidiari preferia la primera opció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides