Quin web cita l’operació Anubis com una batalla?

Josep Maria Jové
Josep Maria Jové

La versió en castellà de la Wikipedia. Tot i ser definida com a “operació policial” pel text, a la fitxa inclosa al marge dret de l’entrada sobre l’operació Anubis, on es resumeixen xifres principals, hi ha una presentació de les dades feta a partir del mateix disseny que, per exemple, s’usa amb la històrica batalla de Stalingrad (1942-43).

El requadre sobre els fets del passat 20 de setembre, d’entrada, va encapçalat per dos sabres creuats. S’hi defineix com a parts “bel·ligerants”, d’una banda, el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona i la Guàrdia Civil (“actuant com a policia judicial”, s’hi especifica), i d’una altra, la Generalitat de Catalunya i “manifestants independentistes catalans”.

Aquesta descripció assenyala com a “comandants” Juan Antonio Ramírez Sunyer (el titular del Jutjat 13) i Carles Puigdemont, aleshores president català. Com a cirereta, apunta en el capítol de “baixes”: “3 Nissan Patrol danyats (135,632 €)”, d’un cantó, i “14 detencions”, de l’altre.

Una exageració semblant es troba a la versió portuguesa, que apunta com a nom alternatiu a l’operació Anubis “Batalla per Catalunya”. L’única referència que dóna per fer-ho és una entrevista de l’historiador Josep Fontana a Eldiario.es, que sembla haver estat malentesa. Fontana simplement hi diu en sentit figurat: “No dic que aquesta sigui una batalla entre bons i dolents, però és una en què possiblement perdem tots”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides