Segona imputació de sedició a Trapero

La jutgessa Lamela el cita per declarar divendres sobre l'actuació dels Mossos durant l'1-O
Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero

El major Josep Lluís Trapero, anterior màxim responsable policial dels Mossos d’Esquadra, ha estat citat per declarar com a investigat per un altre delicte de sedició amb relació a l’actuació de la policia catalana durant el passat 1 d’octubre.

Aquesta imputació, que se suma a la que ja tenia corresponent a l’actuació dels Mossos els dies 20 i 21 de setembre, arriba pocs dies després de la declaració com a testimoni del coordinador del desplegament policial contra l’1-O, Diego Pérez de los Cobos. Aquest coronel de la Guàrdia Civil va acusar-lo d’enganyar amb les dotacions que, suposadament, s’havia compromès a enviar per evitar la votació de l’1-O, i va deixar tocada la línia de defensa de Trapero, segons va avançar la Cadena SER.

Ara, la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela assenyala que l’actuació dels Mossos “va ser dirigida a obstruir qualsevol actuació que bloquegés el pla estratègic cap a la independència”. També atribueix a Trapero un paper destacat en “un pla premeditat per evitar actuar” compartit per la cúpula dels Mossos i el comitè estratègic, els suposats membres del qual, entre els quals l’expresident Artur Mas i la número dos d’ERC, Marta Rovira, estan declarants els darrers dies.

Així mateix, Lamela apunta que els fets pels quals s’atribueix indiciàriament sedició a Trapero poden rebre qualificacions posteriors, i cita en aquest sentit “un delicte d’organització criminal”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides