Els Pujol, sospitosos de fer un Fabra

La UDEF assenyala que van blanquejar capitals gràcies a la loteria
jordi pujol ferrusola parlament
jordi pujol ferrusola parlament

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional creu que la família Pujol Ferrusola va blanquejar diners amb dècims de loteria l’any 2004, revela El Mundo.

En concret, els investigadors del cas Pujol sospiten del cobrament de tres dècims per part de l’exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mèrce Gironès, que es va produir amb 24 dies de retard, en contrast amb la pràctica habitual de cobrar ràpidament per evitar riscos.

Segons ha comunicat la UDEF a José de la Mata, el jutge que instrueix el cas a l’Audiència Nacional, Gironès va cobrar tres dècims premiats per un import de 180.000 euros i uns dies després, Jordi Pujol Ferrusola va treure 200.000 euros en efectiu d’un compte que tenia a Andorra, concretament a la Banca Reig (actualment Andbank). La UDEF associa l’import amb una suposada compra de butlletes i una comissió pagada al propietari.

Aquesta troballa, segons la mateixa informació, és fruit del rastreig dels dipòsits de Jordi Pujol júnior i la seva exesposa amb relació a les finances de Convergència (CDC). Per als investigadors, segons la lògica del blanqueig, qui obté la butlleta premiada per blanquejar ha de pagar al tenidor original l’import nominal a més dels “costos inherents a l’operació”, que xifren entre el 5% i el 15%.

Els 20.000 euros de diferència entre els 180.000 dels premis i els 200.000 euros retirats pel Júnior a Andorra i representen el 10% d’aquest darrer import, i la UDEF troba que el fill primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol hauria d’explicar, considerant els fets que hi conflueixen, què va fer amb aquells diners.

Així mateix, segons revela també El Mundo, la UDEF destaca que Fibanc va ser l’entitat triada “per dur a terme el que s’ha presumit que és una operativa de finançament il·lícit del partit polític CDC” i que el primer moviment que consta “al compte triat per Mercè Gironès per canalitzar el premi sigui precisament aquest abonament de 180.000 euros”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides