S’intensifica la crisi entre el PDECat i JxCat

La investidura de Puigdemont posa en perill la unió del nacionalisme català
elsa artadi jxcat
elsa artadi jxcat

Les discrepàncies públiques entre la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i la diputada i mà dreta de Carles Puigdemont, Elsa Artadi, sobre la idoneïtat que Puigdemont segueixi aspirant a ser investit president de la Generalitat ha posat en evidència l’enfrontament que hi ha dins les files nacionalistes hereves de Convergència Democràtica (CDC).

La trencadissa respon al fet que mentre des del PDECat hi ha cada vegada més veus que consideren necessari desllorigar la investidura malgrat això pugui comportar un pas al costat de Carles Puigdemont (vegeu EL TRIANGLE núm. 1289), dins de JxCat no volen ni sentir a parlar d’una possible retirada del seu candidat.

Les diferents famílies que dirigeixen el PDECat i jxCat estan integrades, tal com apunta Vilaweb, pels pesos pesants del nacionalisme català i independents que han arribat a la primera línia política de la mà del mateix Puigdemont.

Així els dirigents del PDECat que l’expresident no va incloure a la llista de JxCat són la coordinadora general, Marta Pascal, el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, el diputat al congrés i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, l’alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Montserrat Conesa, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i l’expresident de la Generalitat i del partit, Artur Mas. Dins la cúpula del PDECat només hi ha un càrrec, Lluís Font, que sí que ha concorregut a les llistes de la candidatura de Puigdemont.

Entre dues aigües naveguen els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull, que tot i ser militants de base al PDECat ningú dubte que tenen molt a dir en les decisions de la seva formació, i que si han anat a la llista de JxCat. En aquest grup estaria la presidenta del partit, Neus Munté, exconsellera i exportaveu del govern de Puigdemont. L’exconseller Lluís Puig que es troba amb Puigdemont a Brussel·les també formaria part d’aquest grup, així com Jaume Ciurana, portaveu del PDECat a l’Ajuntament de Barcelona.

Militants del PDECat afins a Carles Puigdemont i formant part de JxCat hi ha els alcaldes de Valls, Albert Batet, Girona, Marta Madrenas, Besalú, Lluís Guinó, i Mollerussa, Marc Solsona. Al costat de l’expresident de la Generalitat, però fora del nou Parlament, hi hauria l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, l’exconseller Francesc Homs i l’exdiputat Jordi Cuminal.

Els noms destacats posats per Carles Puigdemont a dit dins la llista de JxCat i, per tant, fidels fins a les últimes conseqüències a la seva persona són Elsa Artadi i Eduard Pujol, en primer pla, i seguits per Francesc de Dalmases, Gemma Geis, Quim Torra, Aurora Madaula, Josep Costa o Eusebi Campdepadrós.

Un darrer grup seria els dels diputats al Congrés, que es divideixen entre els propers a Pascal, amb Carles Campuzano i Jordi Xuclà, juntament amb Bel. Mentre que Míriam Nogueras i Lourdes Ciuró són pròximes a JxCat i la figura de Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides