Quina paranoia té Jaume Roures?

roures
roures

El president de Mediapro, Jaume Roures, considera que la seva inclusió en l’informe que la Guàrdia Civil ha lliurat al jutge Pablo Llarena sobre l'”estat major” que va preparar la implantació de la República catalana “alguna cosa té a veure” amb la producció i emissió del documental Les clavegueres d’Interior, que ell mateix va dirigir. Així ho ha manifestat en una entrevista que li han fet a l’espai Més 324 de TV3.

Però, en aquesta ocasió, Jaume Roures va errat. El documental Les clavegueres d’Interior, centrat en la guerra entre els comissaris José Manuel Villarejo i Marcelino Martín Blas, afectava la reputació del Cos Nacional de Policia (CNP) i de l’exministre Jorge Fernández Díaz. En canvi, l’informe on es qualifica el president de Mediapro d'”element capital” en l’estructura comunicativa de l’1-O i del moviment processista l’ha elaborat la Guàrdia Civil, que, tradicionalment, rivalitza i està confrontada al CNP. En aquest sentit, el documental Les clavegueres d’Interior no va irritar ni incomodar els comandaments de la Guàrdia Civil, més aviat el contrari.

La inclusió de Jaume Roures en la investigació policial i judicial sobre la trama independentista arriba en un moment molt delicat pels seus interessos empresarials. La Lliga de Futbol Professional (LFP) ha obert la comercialització dels drets audiovisuals, que ara té Mediapro, a partir de la temporada 2019/2020 i no tindrà fàcil renovar-los, per la competència que fan en aquest sector altres actors globals, com Amazon o Facebook. A més, la suposada compra de la majoria del capital social de Mediapro pel fons xinès Orient Hontai Capital –avançada per El Confidencial– encara no ha estat confirmada oficialment i, segons La Vanguardia, està pendent de l’autorització del govern de Pekín.

Les investigacions judicials que estan en marxa a Nova York i a Suïssa sobre la corrupció a la FIFA han tocat de ple la filial de Mediapro als Estats Units i un dels aliats estratègics en els negocis de Jaume Roures, Nasser al-Khelaïfi, president del PSG Saint-Germain i de la cadena beIN Sports. Ja només li falta que el jutge Pablo Llarena l’investigui per la suposada “rebel·lió” independentista a Catalunya!

La reacció de Jaume Roures, titllant l’informe de la Guàrdia Civil de tenir “un sorprenent baix nivell intel·lectual”, no l’ajuda en l’inici d’aquest incert periple judicial. Tampoc, l’apreciació que va fer al programa Més 324 sobre el contingut d’aquest informe: “Conté connexions i explicacions que ni els nens farien”. A la Benemèrita, segur que aquestes paraules no han agradat gens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides