Rajoy estudia acabar amb la immersió lingüística a Catalunya

El govern central no descarta permetre que els pares puguin triar la llengua vehicular dels seus fills a les escoles
mendez de vigo
mendez de vigo

El secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, ha explicat que l’executiu central estudia la possibilitat de reformar les normes de matriculació de les escoles catalanes pel curs vinent per permetre que els pares puguin triar entre el català o el castellà com a llengua vehicular per l’educació dels seus fills.

Marín, però, ha dit que estan estudiant “a veure si ens correspon” aquesta possibilitat dins de les competències que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya dona al govern central.

El Ministeri que dirigeix Íñigo Méndez de Vigo ha de publicar en “unes setmanes” les normes de matriculació dels alumnes de Catalunya pel curs 2018-2019 on podria incloure la petició del sindicat de professors AMES (Acció per a la millora de l’ensenyament Secundari) perquè el castellà també es pugui triar com a llengua vehicular a Catalunya.

La petició d’AMES que recull signatures a change.org demana que “en el model de preinscripció s’introdueixi una casella d’opció lingüística, perquè els pares, mares o tutors legals puguin indicar si volen que el seu fill o filla cursi els seus estudis utilitzant també el castellà com a llengua vehicular”.

El sindicat ha fet arribar la seva petició a la conselleria d’Ensenyament i al Ministeri d’Educació, on el secretari d’estat ha afirmat que “som sensibles amb el problema i aviat anunciarem una decisió”.

En aquest mateix sentit s’ha expressat el president del Govern central, Mariano Rajoy, segons ha explicat el president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol. Aquest matí Rajoy i Rosiñol s’han reunit a la Moncloa i el president de SCC ha afirmat que el govern central s’està plantejant l’opció d’introduir aquesta casella en els formularis de preinscripció que permetria triar l’ensenyament en castellà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides