Rovira, més assenyalada per la Guàrdia Civil

Un nou informe indica que Elsa Artadi seguia ordres de Josep Maria Jové per organitzar l'1-O
marta rovira erc
marta rovira erc

Quan la diputada i número dos d’ERC, Marta Rovira, comparegui al Tribunal Suprem el pròxim dia 19 com a investigada per rebel·lió es trobarà més assenyalada del que havia transcendit el dia que es va conèixer la seva citació. Segons revela El Confidencial, nous informes que la Guàrdia Civil ha remès al jutge Pablo Llarena reforcen la consideració de la dirigent republicana com a líder de l’estratègia independentista, alhora que assenyalen Elsa Artadi, coordinadora interdepartamental i ara membre del nucli dur de Junts per Catalunya.

Aquests informes descriuen el número dos del departament d’Economia, Josep Maria Jové, com un cervell logístic de l’1-O que actuava a les ordres de Rovira i l’aleshores vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, actualment en presó preventiva. Citant el contingut de l’informe, El Confidencial també especifica que Rovira es va involucrar en la gestió directa de l’1-O fins al punt d’haver-se implicat en la localització i gestió dels punts de votació. Així mateix, els investigadors li atribueixen un rol clau en les reunions del procés.

Pel que fa a Elsa Artadi, segons els detalls de l’informe de la Guàrdia Civil publicats per Vozpópuli, actuava seguint ordres de Jové. Es destaca, per exemple, una comunicació en la qual Artadi pregunta a Jové quan s’ha de publicar el decret de convocatòria del referèndum de l’1-O, ja que l’aleshores conseller de la Presidència, Jordi Turull, li havia dit que Jové havia de supervisar l’establiment de la data.

El mateix informa, indica aquesta informació, destaca que aquella nit es van enviar cartes des de la Generalitat amb què s’informava els ajuntaments catalans de la convocatòria de l’1-O. Artadi és una de les 32 persones considerades “d’interès” per als investigadors d’aquest cas, per bé que no té la condició d’investigada (imputada).

Un informe de la Guàrdia Civil, d’altra banda, atribueix als responsables dels plans de desconnexió tàctiques “pròpies de la delinqüència organitzada”, una descripció que el fiscal general de l’Estat, Julián Sánchez Melgar, no comparteix de moment. Troba que és massa d’hora per afirmar-ho, ja que el cas es troba en fase d’instrucció.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari