Colau demana l’acostament dels presos sobiranistes

L'alcaldessa presidirà pròximament una recepció amb familiars de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart
Título de la imagen
Título de la imagen

Barcelona demanarà l’acostament a presons catalanes d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’Ajuntament ha aprovat una declaració institucional de suport als familiars dels presos. Ada Colau prepara un acte per rebre’ls.

La declaració rebutja la decisió de mantenir-los en presó preventiva, i defensa que mentre no se’ls alliberi, se’ls ha de traslladar a centres catalans per un tema d’humanitat. Destaca que l’allunyament és un càstig social i atempta contra els drets humans.

Consideren que una mesura cautelar d’aquest tipus encara fa més difícil que es normalitzi la situació política a Catalunya. El text el signa el govern de Barcelona en Comú, el Grup Demòcrata, Esquerra, la CUP i el regidor no adscrit, que és de Demòcrates.

El PSC se n’ha desmarcat perquè el text no demana respecte per les decisions judicials, i perquè no vol portar a l’ajuntament el debat sobre el procés independentista. És una decisió que el primer tinent d’alcalde, Jaume Asens, no entén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides