Operació antiprecarietat a Le Porc Gourmet

Efectius policials acompanyen inspectors de Treball a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga (Osona)
le porc inspeccio ccoo
le porc inspeccio ccoo

Le Porc Gourmet, l’escorxador que Grupo Jorge SL té a Santa Eugènia de Berga (Osona), assenyalat pels treballadors del sector carni com l’exponent de les pitjors pràctiques laborals, és l’epicentre d’un desplegament d’agents de la Policia Nacional aquest dimecres.

L’operatiu acompanya una visita de la Inspecció de Treball dies després que la plataforma que lluita contra la precarietat en el sector, Càrnies en Lluita, denunciés l’acomiadament de 28 empleats de TAIC, una falsa cooperativa amb què Le Porc, com altres escorxadors, ha incorporat treballadors estalviant-se els costos laborals de la contractació directa.

Maniobres contra la llei
Com va publicar EL TRIANGLE el passat 7 de febrer, Le Porc Gourmet va decidir prescindir de la cooperativa Clavial, la qual li aporta 500 treballadors, quan aquesta va optar per acceptar, arran d’una vaga i de la pressió de la Inspecció de Treball, les condicions de la renovada legislació catalana de cooperatives.

Pel que fa a TAIC, va impedir l’accés de 28 empleats-cooperativistes de matinada adduint una extinció del contracte que Càrnies en Lluita ha denunciat com a irregular. Uns i altres cooperativistes, segons la mateixa plataforma, han rebut pressions de l’empresa per apuntar-se a la cooperativa Auga, amb seu a Lugo, de manera que l’empresa pogués eludir les garanties laborals de la llei catalana.

L’advocat de Càrnies en Lluita, Antoni Iborra, ha assenyalat, sobre el cas dels 28 de TAIC, que es tracta d’un “ERO encobert”: addueix que l’empresa va tancar el seu darrer exercici amb beneficis i no ha implementat cap reorganització interna que justifiqui la mesura.

La inspecció de les instal·lacions de Le Porc Gourmet, d’altra banda, té lloc després que, el passat dia 4, el programa Salvados (La Sexta) emetés els testimonis d’alguns empleats sobre les seves condicions laborals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides