Amb quines expectatives ven fum l’òrbita Puigdemont?

rahola tot es mou hola rahola
rahola tot es mou hola rahola

Amb aquelles que durant la darrera setmana han apuntat un acord imminent entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana sobre la investidura del pròxim president de la Generalitat. El passat dimarts, dia 5, la columnista Pilar Rahola va transmetre optimisme als independentistes quan va estrenar la seva secció Hola Rahola, que fa de cloenda del Tot es mou, el nou programa amb què TV3 ocupa les tardes de dilluns a divendres. Fins i tot va elogiar la “maduresa política” de la CUP, ja que segons deia “tenen una consciència molt clara del moment que estem vivint”.

En concret, Rahola va explicar que des de Brussel·les “a mi m’arriba un tam-tam molt maco” sobre un eventual acord, i afegia: “Crec que estem a una setmana de resoldre el tema”. Així mateix, donava per fet que s’establiria una doble estructura institucional a Brussel·les i Barcelona. Alhora, la diputada de JxCat Elsa Artadi, del pinyol de Puigdemont, es mostrava confiada el passat dimecres que els seus i ERC comunicarien l’acord sobre la investidura de Puigdemont “entre aquesta tarda i demà”.

Set i sis dies després de les paraules de Rahola i Artadi, respectivament, la troca sembla més embolicada, ja que ERC i JxCat intercanvien retrets sobre el fet que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi decidit portar al Tribunal Europeu de Drets Humans el bloqueig de la investidura i no hagi inclòs a l’ordre del dia la modificació de la llei que regula la presidència, com volia JxCat, adduint que presenta aspectes contradictoris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides