JxCat s’enutja per la ‘via Estrasburg’

Retreu a Torrent que vagi al TEDH sense consultar Puigdemont i el seu equip jurídic
eduard pujol roda premsa
eduard pujol roda premsa

Dos moviments efectuats pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, vinculats amb la investidura fins ara frustrada de Carles Puigdemont han sumat tensió aquest dimarts a la relació de Junts per Catalunya (JxCat) amb ERC. A banda de l’enuig dels diputats de la candidatura de Puigdemont pel fet que Torrent no ha inclòs a l’ordre del dia la modificació que pretenien aplicar a la llei que regula la presidència, JxCat també ha expressat el seu malestar amb el president de la cambra per voler buscar un desllorigador presentant una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Malgrat assegurar que li pressuposa “bona voluntat”, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, li ha retret que ha fet aquesta maniobra unilateralment i sense haver-ho comunicat abans a Puigdemont i el seu equip jurídic. Considera que la decisió de Torrent “xoca frontalment amb estratègies de legítima defensa” i que “aquestes coses s’han de parlar, s’han de treballar bé”.

A més, ha manifestat que no cal buscar les garanties per a la investidura a Estrasburg, ja que sosté que en tenen a l’abast. En aquest sentit, però, Torrent ha rebutjat admetre a tràmit la proposta per modificar la llei que regula la presidència del govern català, presentada per JxCat, adduint que presenta aspectes contradictoris.

Anar a Estrasburg és una iniciativa de Junts per Catalunya que el president del Parlament ha decidit tirar endavant. Estem perplexos al veure que Roger Torrent rep retrets, no és just”, ha replicat el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià.

Per la seva part, la portaveu socialista Eva Granados ha descrit la decisió de Torrent de recórrer al TEDH com “una fugida d’estudi” que “no va enlloc” perquè aquest “és un tribunal d’última instància”. És a dir, que caldria esgotar primer les vies jurisdiccionals espanyoles per anar a Estrasburg. També ha reclamat a Torrent que pensi en els drets de tots els diputats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides