Tensió entre JxCat i ERC per la Llei de la presidència

Torrent no ha inclòs a l'ordre del dia de la Mesa la proposta per modificar la llei
torrent parlament roda premsa
torrent parlament roda premsa

El president del Parlament, Roger Torrent, ha decidit no incloure a l’ordre del dia la reunió d’aquest dimarts de la Mesa de la cambra la proposta de modificació de la Llei de presidència de la Generalitat i del Govern presentada per JxCat.

Torrent ha justificat la seva negativa a admetre a tràmit la proposta per motius formals, ja que es dona el cas que JxCat la va presentar amb aspectes contradictoris a parer del president del Parlament.

Ha transcendit que la proposta JxCat demana que la tramitació de la modificació de la llei es faci per lectura única però al mateix temps demana que es faci per urgència extraordinària.

Roger Torrent considera que ara cal que JxCat aclareixin que demanen exactament, i d’aquesta manera s’evita que la Mesa del Parlament tombi la proposta per motius formals.

La proposta de JxCat pretén canviar la legislació vigent sobre la investidura del president de la Generalitat per donar via lliure a una investidura a distancia de Carles Puigdemont.

La negativa a donar curs la iniciativa de JxCat ha tornat a tensar les relacions entre la formació creada per Puigdemont per concórrer a les eleccions del 21-D i ERC, partit en el qual milita Torrent.

Amb aquesta decisió, el republicà Roger Torrent alenteix encara més la possibilitat d’una investidura telemàtica de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari