“Si entro a la presó, només en sortiré amb la república”

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, està disposada a afrontar un "judici polític"

boya parlament
boya parlament

L’exdiputada de la CUP  Mireia Boya ha dit avui, dilluns, que està disposada a afrontar el que ha anomenat “el pitjor dels escenaris”, és a dir, que el jutge Pablo Llarena l’enviï a la presó.

Boya ha de comparèixer dimecres al Tribunal Suprem com a investigada en la causa que instrueix Llarena contra el procés independentista, i diu que no li fa por el que pugui passar en una investigació judicial en què se la pot condemnar a 30 anys de presó per rebel·lió: “Tinc molt clar que, si entro a la presó, només sortiré quan tinguem la república”.

Per Boya, aquesta causa és clarament política i, segons ha explicat avui en una roda de premsa a Lleida, la seva intenció i la de la CUP és demostrar que és “el tendó d’Aquil·les de la democràcia” espanyola.

L’exdiputada ha qualificat de “dret penal de l’enemic” la causa contra ella i els altres líders independentistes, i ha afegit que se’ls està jutjant pel que pensen i pel que poden fer en el futur i, a més, sense garanties. Segons ha assegurat, cedir no és una bona estratègia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides