Qui és la nova enemiga dels independentistes catalans?

Nathalie Picquot
Nathalie Picquot

Nathalie Picquot, la directora general de Twitter a Espanya i Portugal. Usuaris de Twitter independentistes i dels fòrums de Racó Català, per exemple, assenyalen els darrers dies aquesta executiva com a responsable d’una suposada campanya de censura que, segons ells, aplica la famosa xarxa social de microblogging a destacats comptes afins a l’independentisme. El ressò ha arribat a mitjans mainstream de premsa i ràdio.

N’hi ha qui remarca que Picquot va accedir a aquest càrrec just després de l’1-O, però sobretot es vincula la suposada censura amb el fet que és esposa d’un cosí del rei d’Espanya. En concret, d’Álvaro Fernández de Araoz Gómez-Acebo, cosí segon de Felip VI de Borbó.

Fa dies que es denuncien suspensions de comptes i unfollows massius, (la pèrdua de molts seguidors en poc temps). L’advocada i tertuliana Beatriz Talegón, una de les veus no catalanes més favorables al procés, diu que ha rebut missatges de gent que li seguia i que ja no ho fa sense que aquests seguidors ho haguessin decidit, i alhora assegura que intenta seguir a determinats periodistes catalans i que ha de repetir l’intent perquè l’acció funcioni. També s’ha queixat que no pot publicar tuits que contenen la paraula Espanya.

Oficialment, Twitter nega que apliqui cap mesura per censurar. D’altra banda, ha admès en el passat incidències tècniques que eliminaven seguidors per error.

Alhora, n’hi ha qui ha donat resposta a una de les denúncies de Talegón:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides