La Fiscalia no preveu demanar presó per a Mas i Rovira

L'expresident declara el dia 20, l'endemà de la compareixença de la número dos d'ERC
Artur Mas, el 2017
Artur Mas, el 2017

La Fiscalia no es planteja demanar mesures cautelars dures, com seria l’ingrés a la presó, per a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, la secretària general i diputada d’ERC Marta Rovira, les exdiputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel, i la presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Neus Lloveras, segons fonts citades per OK Diario.

Pablo Llarena, el jutge que investiga la presumpta comissió de delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics per part dels dirigents del procés, va citar Gabriel i Boya perquè compareguin aquest 14 de febrer, mentre que les declaracions de Rovira i Pascal es van programar pel dia 19 i el 20 és el torn de Mas i Lloveras.

Citant les mateixes fonts, aquesta informació afegeix que és improbable que s’adoptin mesures cautelars, i que si se n’adoptessin, serien lleus. Aquests sis investigats es troben assenyalats per aquest sumari judicial com a ideòlegs d’un pla estratègic ordit per declarar la independència de Catalunya fora de la llei.

Aquesta consideració es basa en informes de la Guàrdia Civil elaborats a partir del document EnfoCATs, una proposta estratègica que renovava el full de ruta independentista, així com les anotacions sobre les reunions escrites per Josep Maria Jové, que era número dos de l’exvicepresident Oriol Junqueras al departament d’Economia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides