L’ANC tanca files amb JxCat per fer president Puigdemont

L'entitat prepara mobilitzacions per exigir la immediata presidència del polític gironí
ANC a Igualada
ANC a Igualada

Suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les pretensions de Junts per Catalunya a investir president Carles Puigdemont al Parlament de manera “efectiva”.

La demanda contrasta amb el que expressava aquest dissabte la secretària general d’ERC, Marta Rovira, en el seu discurs després del Consell Nacional dels republicans, quan va reclamar limitar la figura de Puigdemont a un “reconeixement” de la seva “legitimitat a Brussel·les” mentre a Catalunya es posar en marxa “un govern efectiu a Catalunya”.

El secretariat nacional de l’ANC, reunir ahir a Igualada en una sessió ordinària, on ha aprovat reclamar a les forces polítiques que investeixin de nou el president “legítim” de Catalunya i líder de JxCat, de manera “efectiva”, i sense estar condicionats als “desacreditats” tribunals espanyols.

En un comunicat sota el títol ‘Dignitat, responsabilitat i radicalitat democràtica’, l’entitat independentista demana assumir els “riscos” que comporta “el lideratge cap a la independència” i, de forma poc explícita, denuncien la “inacció”, alhora que anuncien que preparen “mobilitzacions per donar suport a accions valentes o per exigir-les”, sobretot en el cas que no hi hagi acord entre ERC i JxCat per a la investidura i la governabilitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides