El TC anul·la l’acord de Mesa de la llei del referèndum

Considera que es van vulnerar els drets dels diputats al no escoltar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries
forcadell parlament
forcadell parlament

El Tribunal Constitucional ha declarat nul l’acord de la Mesa del Parlament que va permetre la tramitació i aprovació de la llei del referèndum, que no va admetre la sol·licitud de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries. Per això conclou que es van vulnerar els drets dels diputats.

La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, respon a un recurs d’empara presentat pel grup parlamentari del PSC davant el TC per les votacions del ple del 6 de setembre al Parlament sobre la llei del referèndum presentada per JxSí i la CUP.

Així, el Constitucional destaca que l’actuació de la Mesa del Parlament i dels seus membres es va portar a terme malgrat les advertències del secretari general del Parlament i pel lletrat major, i de les protestes de Cs, PP i PSC, que es van oposar a l’admissió a tràmit i a l’alteració de l’ordre del dia per incloure-la en el ple.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides