Què revela un diputat d’ERC sobre l’avi Florenci?

Ruben Wagensberg faqs tv3
Ruben Wagensberg faqs tv3

Una anècdota de la familia Wagensberg. Segons ha revelat el flamant diputat d’ERC Ruben Wagensberg en una recent entrevista concedida a Crític, el pare de l’expresident Jordi Pujol, Florenci Pujol i Brugat, va contactar amb el seu avi perquè li fabriqués “maletes de doble fons”.

Preguntat pel passat de la seva família, Ruben Wagensberg ha respost que van muntar una fàbrica de maletes que va funcionar “molt bé”, i ha evocat una anècdota que recorda haver sentit de petit sobre aquella època. “El meu avi s’hi va negar. Però al meu pare i el meu ‘tiet’ els va quedar molt clara aquella història. Quan va esclatar tot allò de Banca Catalana, ells van lligar caps: «Ara ho entenc tot!»”.

Banquer i traficant de divises, Florenci Pujol va ser sancionat el 1959 per les autoritats franquistes per evasió de capitals. Segons sostenen els Pujol als jutjats, una deixa de Florenci Pujol és l’origen de la fortuna que el clan ha amagat durant dècades al fisc.

L’avi Florenci anava acompanyat pel seu soci David Tennenbaum per encarregar aquelles maletes, relata Wagensberg. Es dóna la circumstància que Tennenbaum era jueu d’origen polonès, com també ho és part de la família del diputat d’ERC, segons ell mateix explica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides