Els lletrats conclouen que el compte enrere no ha començat

Muro signa l'informe remès a la Mesa, però no Bayona
mesa junta portaveus torrent
mesa junta portaveus torrent

Els lletrats del Parlament de Catalunya han comunicat als membres de la Mesa que el compte enrere per investir en el termini de dos mesos un nou president de la Generalitat no va començar a córrer després que el president de la cambra, Roger Torrent, decidís suspendre el ple d’investidura fa deu dies.

L’informe ha generat discrepàncies entre els lletrats i, finalment, no porta la signatura del lletrat major, Antoni Bayona, quelcom no habitual, per bé que sí que l’ha signat Xavier Muro, secretari general del Parlament. La conclusió comunicada a la Mesa també indica que correspon a Torrent descongelar el compte enrere. Així mateix, els lletrats indiquen que ho pot fer de diverses formes.

A més, argumenten que l’ajornament decidit per Torrent no va ser la conseqüència d’una “voluntat deliberada”, sinó l’efecte d’una decisió externa al Parlament, en referència al recurs del govern espanyol contra la investidura de Carles Puigdemont que el Tribunal Constitucional no ha decidit si admet a tràmit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides