Qui es perfila com el Dalai Lama català?

barbeta tv3
barbeta tv3

Carles Puigdemont, almenys segons el parer del periodista retornat de la seva estada a Washington i nou tertulià de TV3 Jordi Barbeta, recentment desvinculat de La Vanguardia i incorporat per El Nacional.

En una tertúlia d’Els Matins de TV3, en concret, Barbeta ha avalat la comparació que havia fet en conya Alfonso Guerra, com ell mateix ha recordat. Aquest diumenge, a més, ha publicat a El Nacional un article en aquest sentit.

Tot i admetre que “es pot prendre a cachondeo“, aquest opinador proper a Convergència ha manifestat que “el que importa és tenir un Dalai lama a Brussel·les” perquè “genera un maldecap tremendo al govern xinès”.

“El Dalai Lama té poder executiu al Tibet?”, ha plantejat per defensar el paper que podria tenir Puigdemont al capdavant d’una eventual assemblea d’electes sobre la qual s’especula darrerament, per bé que el Dalai Lama basa la seva gran influència en el fet de ser líder espiritual del budisme tibetà.

Una altra remarcable connexió global-local establerta per Barbeta en el passat li va costar una estirada d’orelles per part del consell professional de La Vanguardia. El 2015, en una crònica sobre la desclassificació de documents del líder d’Al Qaida, Osama bin Laden, va escriure: “També s’han fet públiques les lectures de Bin Laden, entre les quals hi ha autors com Noam Chomsky, un dels intel·lectuals que acaba de firmar el seu suport a la candidatura barcelonina d’Ada Colau“.

El consell professional del diari de Godó va lamentar aquell “comentari inapropiat”, que va considerar que havia escrit per “desacreditar una candidatura a l’alcaldia de Barcelona”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides