El PNB proposa el dret a decidir i una relació confederal amb Espanya

L'autodeterminació seria "pactada" i reclama el dret a establir vincles polítics amb Navarra i el País Basc francès
Parlament basc
Parlament basc

El PNB ha proposat “ampliar” l’abast dels Drets Històrics que la Constitució Espanyola reconeix als territoris bascos com a fórmula per aconseguir un nou estatus polític “de no ruptura”, que inclogui un ‘dret a decidir’ “pactat” i que estableixi una relació “confederal” entre Euskadi i l’Estat sustentada en un ‘Concert Polític’.

Aquesta proposta s’inclou en el document de ‘bases i principis’ per a l’actualització de l’autogovern basc presentada aquest dimecres pel PNB a la ponència del Parlament Basc que debat sobre la possible modificació de l’estatus polític d’Euskadi.

El text del PNB, de 17 pàgines, constata la “preocupació” d’aquest partit davant el “permanent qüestionament” per part de l’Estat de les competències que l’actual Estatut d’Autonomia de Gernika, aprovat el 1979, reconeix a les institucions basques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides