El Suprem manté Jordi Sànchez a la presó

El magistrat diu que hi ha risc de reiteració delictiva i que han aparegut nous elements que l'implicarien
jordi sanchez anc
jordi sanchez anc

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha rebutjat la petició de llibertat de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana i diputat electe de Junts per Catalunya Jordi Sànchez.

El manté en presó provisional en considerar que han aparegut nous elements de la seva participació i de la de l’ANC en els fets que investiga en la causa per rebel·lió, sedició i malversació, i sosté que persisteix el risc de reiteració delictiva.

Entre aquests nous elements, el jutge cita l’agenda intervinguda al que era número dos d’Economia Josep Maria Jové, “que evidencia no només la reunió de partits polítics sobiranistes i dels representants de l’ANC i Òmnium Cultural, sinó que aquells contemplaven la mobilització ciutadana com un element estratègic per a la consecució de la independència”.

Respecte a la reiteració delictiva, el jutge afirma que, a diferència d’altres encausats, en Jordi Sànchez hi ha més risc, ja que “no només no ha renunciat a l’activitat pública que -des de diversos fronts- ha servit d’instrument per a l’execució dels fets, sinó que ha revalidat el seu compromís en una candidatura en què el seu líder proclama l’objectiu de restablir la dinàmica política que va conduir a les actuacions de les quals neixen les responsabilitats que aquest procés penal contempla i que va desembocar en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides