Llei feta a mida per a investir Puigdemont

L'expresident pretén crear un Consell de la República que governaria des de Brussel·les
Título de la imagen
Título de la imagen

Carles Puigdemont proposa una nova estratègia per tal d’aconseguir la investidura de la seva persona com a president de la Generalitat. La proposta implicaria canviar la llei de la Presidència de la Generalitat i del Govern amb la intenció de crear un Consell de la República.

Aquest consell seria un govern amb funcions executives que estaria ubicat a Brussel·les i presidit per Puigdemont, i al Palau de la Generalitat hi hauria un govern amb funcions exclusivament gestores. Tot per superar el veto del Tribunal Constitucional a la investidura.

L’elecció Puigdemont com a “president legítim” es faria a través de l’Assemblea d’Electes de Catalunya, creada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i formada per càrrecs electes municipals, diputats al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu, i senadors.

Aquesta idea la va plantejar el mateix Carles Puigdemont als diputats de JxCat que es van desplaçar aquest dilluns a la capital belga per buscar solucions a la investidura, de moment “ajornada” en paraules del President del Parlament, el republicà, Roger Torrent.

La proposta ja s’ha fet arribar a ERC, formació des d’on va sortir la idea primera de fer una presidència simbòlica per a Puigdemont a Brussel·les mentre que a Catalunya hi hagués un president amb funcions executives. Puigdemont també ha fet arribar la seva proposta a la CUP, els vots de la qual són necessaris per a la majoria independentista a la cambra catalana.

Ara caldrà veure si s’acosten posicions entre republicans i JxCat per trobar una sortida a la investidura de Puigdemont, tot i que des d’ERC s’ha insistit en el fet que, sigui com sigui, el que cal és que el nou president investit no ha d’estar limitat en les seves funcions.

El que volen tant des de JxCat com des d’ERC és que la investidura del nou president català serveixi per desactivar l’article 155 de la Constitució i recuperar el control de les institucions catalanes. L’escull està, però, en el fet que les fórmules plantejades per uns i altres donen un paper ben diferent a Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides