El TC admet els recursos de Sànchez i Cuixart

El tribunal entrarà en el fons per si el seu ingrés ha pogut suposar una vulneració de drets fonamentals
Sánchez i Cuixart
Sánchez i Cuixart

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit els recursos d’empara que van presentar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart perquè consideren que s’estan vulnerant els seus drets fonamentals. Els recursos es van interposar al novembre i, fins a aquest dilluns, la sala primera del TC no s’ha reunit per estudiar-los.

En el cas de Jordi Sànchez, la sala ha acordat obrir una peça separada per analitzar la seva petició de suspendre cautelarment l’ordre d’ingrés a presó (Cuixart no ho va demanar). Ara es donarà trasllat a les parts perquè n’informin al respecte.

Recordem que els recursos van en contra de la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela de mantenir-los en presó preventiva. Ara, però, la causa ja està en mans del jutge del Suprem Pablo Llarena. Aquests escrits que Sànchez i Cuixart van presentar al TC són el primer pas, necessari, per poder anar fins al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Carme Forcadell i Anna Simó han presentat un recurs d’empara al Constitucional per demanar que el cas del referèndum de l’1 d’octubre pel qual estan imputades passi del Suprem al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En l’escrit, justifiquen que és l’òrgan “competent” per jutjar-les. L’expresidenta del Parlament i l’exsecretària primera de la Mesa estan imputades per delictes de sedició i rebel·lió per haver permès les votacions de les lleis de referèndum i transitorietat, i també per haver participat en el procés de la declaració d’independència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.