Qui va denunciar el mecànic de Reus?

alcoberro i perello
alcoberro i perello

El cas de Jordi Perelló, el mecànic de Reus que va ser denunciat per un delicte d’odi pel fet d’haver-se negat a reparar el cotxe d’una agent de la Policia Nacional, conté un detall sorprenent. Segons el Col·lectiu Guilleries, format per Mossos d’Esquadra “compromesos amb la materialització de la República Catalana i que condemna la repressió d’un estat espanyol demofòbic i autoritari”, va ser un caporal dels Mossos qui va denunciar el responsable d’aquell taller mecànic.

En el mateix comunicat, remès en exclusiva a Vilaweb amb data del 4 de febrer, aquest col·lectiu clandestí assegura que el caporal dels Mossos que va presentar la denúncia és, de fet, la parella de l’agent policial que va voler reparar el cotxe al taller de Jordi Perelló.

Hi expressa que “deplorem” l’actuació d’aquest caporal, del qual diu que “hauria de saber que el delicte de l’article 510 del Codi Penal castiga només els atacs dirigits a grups d’una minoria ètnica o religiosa o col·lectius tradicionalment discriminats. Òbviament, ni el CNP [Cos Nacional de Policía] ni la CG [Guàrdia Civil] no poden tenir aquesta consideració”. “I si parlem d’actes generadors d’odi, un exemple paradigmàtic seria l’actuació d’aquests cossos apallissant ciutadans pacífics l’1-O”, rematen.

Així mateix, el Col·lectiu Guilleries condemna “la posició submisa i claudicant del cap il·legítim del cos, el comissari [Ferran] López, autoritzant la introducció de membres del CNP de paisà en un dispositiu del CME [Cos de Mossos d’Esquadra]”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides