Anticorrupció demana l’ingrés a la presó de Millet i Montull

El ministeri fiscal també demana mesures cautelars contra Gemma Montull i Daniel Osàcar
Fèlix Millet i Jordi Montull
Fèlix Millet i Jordi Montull

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a l’Audiència de Barcelona que dicti l’ingrés a la presó de l’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i de l’exdirector financer de l’entitat, Jordi Montull.

Tots dos ja van ser condemnats per haver intermediat en el pagament de comissions il·legals a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i pel desviament de fons de l’entitat per sufragar despeses particulars.

Fèlix Millet està condemnat, per aquests fets, a nou anys i vuit mesos de presó i Jordi Montull a set anys i sis mesos.

El ministeri fiscal ha reclamat, també, altres mesures cautelars com és la retirada del passaport per l’exdirectora financera de l’entitat cultural i filla de Jordi Montull, Gemma Montull, i per l’extresorer de CDC, Daniel Osàcar.

Gemma Montull va ser condemnada a quatre anys i sis mesos de presó i Daniel Osàcar a quatre anys i cinc mesos de presó.

La sentència del cas Palau, feta pública el passat 15 de gener, afirmava que CDC va cobrar comissions il·legals per almenys 6,6 milions d’euros de la constructora Ferrovial a canvi de l’adjudicació d’obres públiques a Catalunya.

CDC i Ferrovial van usar la intermediació dels responsables del Palau de la Música per fer efectives les comissions il·legals. La resolució judicial també deia que Millet i Montull, “amb la necessària col·laboració de Gemma Montull”, van usar l’entitat que dirigien per desviar i apoderar-se de més de 23 milions d’euros entre el 2000 i el 2009.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari