Magaldi va evitar una investigació penal contra Albiol abans del 21-D

La fiscal va arxivar les indagacions per suposada corrupció
albiol mani
albiol mani

Ana Maria Magaldi va frenar poc abans de jubilar-se com a fiscal en cap de Barcelona i de les eleccions del 21-D una investigació per prevaricació, malversació i frau contra el líder i candidat del PP català, Xavier García Albiol, revela Eldiario.es. Aquelles indagacions tenien en el punt de mira ajudes milionàries concedides per una fundació participada per l’Ajuntament de Badalona al Joventut, l’equip de bàsquet de la ciutat al qual havia jugat de jove el dirigent popular.

Segons la mateixa informació, Magaldi va tancar el cas contra el criteri del fiscal de medi ambient i urbanisme Antoni Pelegrín, que havia treballat amb els expedients durant dos anys i sostenia que va existir activitat delictiva que havia de ser traslladada a la Fiscalia Anticorrupció.

Finalment, Magaldi va decidir que l’afer s’havia de dirimir per via administrativa tot descartant la via penal, per bé que admetia la manca de controls en la fiscalització de diners remesos per la fundació al club de bàsquet badaloní.

A més, El Periódico publica que la decisió de Magaldi ha arribat a la Fiscalia General de l’Estat, on un sector sosté que el criteri de Pelegrín, i no el de Magaldi, era el correcte. Entre les presumptes irregularitats assenyalades hi havia una requalificació de terrenys a favor del Joventut.

Albiol ha negat que es donés cap tracte de favor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.