Puigdemont cita a Brussel·les els seus diputats

L'expresident ha pres aquesta decisió després d'una reunió amb una delegació d'ERC
puigdemont campanya jxcat 21-D
puigdemont campanya jxcat 21-D

La reunió entre el líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i la delegació d’ERC que s’ha desplaçat a Brussel·les aquest diumenge ha acabat amb progressos en les negociacions, tot i que encara no hi ha res tancat.

Fonts de JxCat asseguren que la negociació ha estat constructiva i que les dues forces estan en vies de restablir la confiança perduda arran de la investidura fallida.

Després de la reunió, que ha acabat al vespre, Puigdemont ha decidit citar demà a Brussel·les els diputats de JxCat per avaluar les negociacions, que han de continuar els pròxims dies.

La delegació d’ERC s’ha reunit amb Puigdemont per saber de primera mà quina és la seva proposta de fórmula per a la investidura. La delegació estava encapçalada per Pere Aragonès i s’hi ha afegit des de Bèlgica Meritxell Serret. No hi han assistit, en canvi, ni Toni Comín ni Marta Rovira.

També s’ha desplaçat a Brussel·les una delegació de Junts per Catalunya amb Elsa Artadi al capdavant.

El viatge s’ha fet després que els republicans han manifestat diverses vegades aquesta setmana que la investidura ha de ser “efectiva”. Avui mateix, el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufián ha valorat positivament la possibilitat que hi hagi dos governs, un a Bèlgica per treballar en l’esfera internacional, i un altre de caràcter tècnic.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari