La Moncloa s’adjudica la suspensió del ple d’investidura

L'executiu central es vanta d'haver impedit que Puigdemont sigui president de "manera fraudulenta"
mariano rajoy

La Moncloa considera que la decissió del president del Parlament, Roger Torrent, d’ajornar el ple d’investidura del president de la Generalitat és la “conseqüència obligada” de la política feta per l’executiu de Mariano Rajoy contra la investidura de Carles Puigdemont.

El govern central interpreta la decissió de Torrent com una demostració de “respecte a la legalitat” a la qual s’ha arribat gràcies a “l’acció del Govern i dels tribunals”.

El líder del PPC, Xavier García Albiol, des de la cambra catalana ha afirmat que “si el Govern (central) no hagués pres la decisió del recurs al Tribunal Constitucional, Puigdemont hagués estat investit des de Brussel·les”.

García Albiol ha afegit que “hem preservat una certa normalitat”, i ha reblat que “la decisió de posposar el ple és la més prudent. Ara el President del Parlament hauria d’inaugurar una nova ronda de consultes per presentar un candidat alternatiu”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari