El PSC està esperant el “pas al costat” de Puigdemont

Els socialistes donen suport a la suspensió del ple d'investidura feta per Torrent
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit que espera que Carles Puigdemont faci “un pas al costat”, i sigui un altre el candidat a la investidura per a la presidència de la Generalitat.

Iceta diu que no es pot posar al capdavant de les màximes institucions catalanes a una persona que arrossega problemes amb la justícia, cas de Puigdemont, i ha posat l’exemple d’altres dirigents del procés independentistes que han decidit no està a la primera línia política.

El líder del PSC ha recordat, per exemple, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha decidit no repetir al càrrec per estar sotmesa a processos judicials. També ha recordat l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, que ha deixat la política o al mateix Artur Mas, que el 2015 va cedir a les pressions de la CUP i va passar el testimoni de la investidura a Carles Puigdemont.

En aquest sentit, Iceta creu que malgrat el president del Parlament, Roger Torrent, ha dit que Puigdemont continua sent el candidat tot i haver suspès el ple d’investidura, en la investidura del 2015 i quan només faltaven 48 hores per finalitzar el termini per trobar una sortida al bloqueig de la investidura de Mas es va optar per Puigdemont, una situació que pels socialistes es podria reproduir ara.

Aquí, Iceta ha demanat al candidat a la investidura, Carles Puigdemont, però també als partits independentistes que li donen suport, JxCat, ERC i la CUP, que es faci aquest “pas al costat”.

El líder del PSC ha aprofitat per donar suport a la decisió de Torrent, de suspendre el ple d’investidura fins que el Tribunal Constitucional resolgui sobre el recurs presentat per Junts per Catalunya en el que es demana poder fer la investidura encara que Puigdemont no estigui present a la cambra.

Iceta diu que “els sembla prudent esperar la resposta del Tribunal Constitucional”, i ha afegit que el fet que Junts per Catalunya hagin presentat recurs davant del TC dona a entendre que respecten l’autoritat d’aquest tribunal cosa que valora positivament.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari