Site icon El Triangle

Torrent vol negociar amb Rajoy la investidura de Puigdemont

Roger Torrent

Roger Torrent

Roger Torrent, el flamant nou president del Parlament, ha proposat el candidat de Junt per Catalunya, Carles Puigdemont, per a ser investit president de la Generalitat. Torrent ha anunciat també que ha enviat una carta al president del govern central, Mariano Rajoy, demanant-l’hi una reunió per buscar una solució a la “situació anòmala” que es viu a la cambra catalana, en la que el candidat a president es troba fugit amb alguns diputats electes mentre que altres electes estan a la presó.

El president del Parlament, en aquest sentit, ha afirmat que és “conscient de la situació personal i judicial” de Carles Puigdemont, tot i que ha defensat la seva “absoluta legitimitat” per tornar a ser president de la Generalitat en el que seria el seu segon mandat.

Carles Puigdemont, de fet, ha estat l’únic nom que s’ha postulat per a aconseguir la presidència de la Generalitat, després que la guanyadora de les eleccions del 21-D, Inés Arrimadas, no hagi comptat amb prou suports per aconseguir la presidència de Catalunya.

Roger Torrent ha dit que té previst reunir-se amb Puigdemont, però també amb els exconsellers, i ara diputats, que l’acompanyen a Brussel·les, i també demanarà poder reunir-se amb els diputats electes empresonats, Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sánchez.

A hores d’ara s’apunta que Carles Puigdemont intentarà ser investit per via telemàtica, un extrem que ha de resoldre la Mesa del Parlament, però que de portar-se a terme el govern central ja ha avisat que perllongarà l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

Els lletrats de la cambra catalana ja han dit que una investidura via internet va en contra del reglament de la institució, una fórmula a la que també s’han mostrat en contra les forces no independentistes del Parlament.

Exit mobile version