La CUP acusa Puigdemont de ser “irresponsable”

La diputada electa Maria Sirvent exigeix claredat i transparència a JxCat i ERC
puigdemont junts per cat
puigdemont junts per cat

La diputada electa de la CUP Maria Sirvent ha retret al presidenciable de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, una actitud “irresponsable” pel fet de no explicar “clarament quin serà el programa d’actuació els pròxims anys” ni el contingut de l’acord amb ERC difós aquesta setmana.

En aquest sentit, Sirvent ha exigit a JxCat i ERC transparència i ha expressat que la materialització de la república, i no les persones i els càrrecs, és la prioritat. Així mateix, la CUP advoca per minimitzar les dificultats en el si del bloc independentista amb l’objectiu de no facilitar al govern espanyol la possibilitat de repetir les eleccions i allargar els efectes de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

D’altra banda, per bé que no es tanca a investir Puigdemont, tot remarcant la seva disposició a fer president un candidat compromès amb la república, la CUP creu que la situació actual de l’expresident pot representar una dificultat i que pot caldre cercar alternatives. El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà també ha dit, sobre Puigdemont, que “ningú és imprescindible”.

Puigdemont, per la seva part, ha difós a Twitter aquest divendres, el mateix dia que es reuneix amb la majoria dels diputats electes de la seva candidatura, el web del govern de la República catalana, el qual expressa que l’associació de juristes Drets facilita cobertura legal “a l’Oficina del Govern legítim de Catalunya, l’ens d’informació oficial del president, vicepresident i dels consellers del Govern sorgit democràticament de les urnes el 27 de setembre de 2015”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides