Ningú vol cedir un diputat a Albiol

El PP busca qui els presti un escó per formar grup propi, però ni PSC ni Cs s'hi avenen
Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

El PP busca la manera de formar grup parlamentari propi. Per aconseguir-ho necessita un diputat més –ara en té quatre– i l’ha demanat al PSC. Però els socialistes li han negat.

Diu el PSC que no ha estat una proposta formal, però sí que els populars s’han insinuat per veure si ells estarien disposats a deixar un escó.

Els socialistes han tallat la maniobra. Creuen que si el PP ha de demanar a algú aquest escó, és al partit que els hi ha pres; una clara referència a Ciutadans, el partit ideològicament més proper als populars.

D’altra banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assenyalat avui en roda de premsa al Parlament que el seu partit farà tot el que pugui perquè el PP tingui la mateixa capacitat d’iniciativa i d’intervenció que la resta de grups parlamentaris de la càmera, però ha assenyalat clarament que la solució per als populars passa pel subgrup parlamentari dins el Mixt, no per la cessió d’un escó, tal com pretenen els populars.

El calendari marca que a finals de mes s’hauria de tenir l’acord tancat si el PP no es vol veure arraconat al grup mixt.

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari