La Policia investiga els CDR per “activitats coercitives”

Asseguren que els comitès van tenir actuacions rellevants en incidents de l'1-O i el 8-N
Talls trànsit vaga general 8N
Talls trànsit vaga general 8N

Els cossos i forces de seguretat de l’Estat investiguen el paper dels Comitès de Defensa del Referèndum (CDR), reconvertits en Comitès de Defensa de la República, en l’organització dels “incidents de violència” de l’1-O i les “activitats coercitives” de la vaga general del passat 8 de novembre.

El coronel Diego Pérez dels Cobos, càrrec de la Secretaria d’Estat d’Interior que va coordinar el dispositiu de l’1-O, ha remès un informe al jutge de Barcelona que investiga les càrregues policials en què sosté que les instruccions que es van donar als agents eren “prioritzar la seguretat i l’ús mínim i proporcionat de la força”, així com dur a terme actuacions “ràpides i puntuals” per requisar les urnes, sense que l'”objectiu” fossin els votants.

L’informe, a què ha tingut accés Efe, revela que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han estat investigant les “actuacions” dels CDR i han remès al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya diversos atestats amb els indicis de criminalitat que s’aprecien en l’activitat d’aquests grups populars d’activistes, creats per mantenir la mobilització a favor de la independència.

Dels Cobos assegura en el seu escrit que, tot i que l’actuació policial de l’1-O es va focalitzar en “la retirada i intervenció del material de votació, amb actuacions ràpides i puntuals”, els agents van haver de fer servir la força en ser “rebuts amb accions de violència directa”, en arribar o quan abandonaven el lloc.

En aquest sentit, el Ministeri sosté que la intervenció policial es va produir en un context de “resistència passiva organitzada”, amb alguns “incidents de violència” i una “activitat d’oposició organitzada en contra de la intervenció de les forces i cossos de seguretat de l’Estat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides