Joaquim Forn no repetirà com a conseller

Jordi Cuixart diu que l'únic referèndum amb valor legal "serà el que convoqui del Govern d'Espanya"
Joaquim Forn
Joaquim Forn

L’exconseller d’Interior de l’executiu de Carles Puigdemont, Joaquim Forn, no assumirà el càrrec de conseller en el pròxim Govern de la Generalitat. Així ho ha dit el mateix Forn davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, aquest dijous.

Forn també ha assegurat davant del jutge Llarena, en la seva petició d’excarceració, que com a diputat del nou Parlament només contemplarà vies constitucionals per defensar els seus posicionaments.

De fet, l’expresident de l’ANC i diputat electe de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’exconseller Joaquim Forn, han renunciat a la via unilateral per defensar els postulats independentistes a preguntes dels fiscals de l’Alt Tribunal, Fidel Cadena i Jaime Moreno.

En concret, Jordi Cuixart en la seva declaració ha dit que l’únic referèndum que tingui validesa “serà el que convoqui del Govern d’Espanya”, segons les fonts presents en la declaració.

El president d’Òmnium ha dit davant del jutge que la declaració d’independència va ser simbòlica. Cuixart ha insistit que ell no és polític ni vol participar en política.

Jordi Sánchez ha afirmat que mai va fer crides a la violència en les concentracions independentistes dels dies 20 i 21 de setembre a Barcelona, quan es van fer els registres de la conselleria d’Economia i Hisenda, ni l’1-O quan es va voler fer la consulta independentista.

I Joaquim Forn ha defensat la seva petició de sortir de la presó dient que la declaració d’independència feta per Puigdemont no té cap valor legal, i que ell ni tan sols la va votar ni signar.

En aquest sentit, i segons ha transcendit, l’exconseller d’Interior ha assegurat que sempre havia reconegut la Constitució com a norma jurídica suprema de l’Estat i que la seva actuació política sempre ha estat respectuosa amb ella.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari