El jutge Llarena va a totes

Investiga transferències de la delegació de la Generalitat a Brussel·les i cita com a testimonis Pérez de los Cobos i quatre exconsellers
diego perez de los cobos 2015
diego perez de los cobos 2015

Pablo Llarena, el jutge del Tribunal Suprem que investiga els dirigents independentistes per la suposada comissió de delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics, ha acordat noves diligències que afecten diverses figures de pes relacionades amb els fets de l’1-O.

D’una banda, cita en qualitat de testimonis el coronel de la Guàrdia Civil que va coordinar el dispositiu policial desplegat aquella jornada, Diego Pérez de los Cobos, i els exconsellers que van renunciar als càrrecs setmanes abans de la fase més calenta del procés –Neus Munté, Meritxell Ruiz, Jordi Jané i Jordi Baiget-, així com l’exdirector general dels Mossos d’Esquadra Albert Batlle.

Mitjançant la mateixa providència, Llarena sol·licita a la Guàrdia Civil que investigui tres transferències bancàries vinculades a comptes que tenia al BBVA la delegació de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les. En concret, el jutge instructor té en el punt de mira tres transferències efectuades entre el 21 de setembre i el 10 d’octubre del 2017: 58.250 euros i 61.450 euros moguts a The Hague Centre for Strategic Studies, i 20.000 euros destinats a la delegació de la Generalitat a Croàcia. Vol treure l’aigua clara sobre aquests moviments amb relació al control de la despesa de la Generalitat que efectua el govern espanyol.

Una altra decisió rellevant de Llarena és la sol·licitud al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona d’una còpia de l’agenda Moleskine obtinguda durant l’escorcoll efectuat al domicili de Josep Maria Jové, secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat i home de confiança de l’exvicepresident Oriol Junqueras.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides