Els lletrats, contra la via telemàtica

Sostenen que la investidura ha de ser presencial
puigdemont sessio control
puigdemont sessio control

Per als lletrats del Parlament de Catalunya la investidura del president de la Generalitat ha de ser presencial i no pot ser telemàtica, com planteja Junts per Catalunya perquè Carles Puigdemont pugui accedir al càrrec des de Bèlgica, revela La Vanguardia.

Segons aquesta informació, la conclusió dels lletrats, que fins i tot han analitzat gramaticalment la part del reglament de la cambra que s’hi refereix durant una reunió recent, és unànime, per bé que encara no s’ha plasmat en un informe oficial.

Tot apunta, així doncs, que ERC rebrà una resposta negativa a la possibilitat d’una investidura a distància. Els republicans havien acordat durant un sopar que va compartir la seva número dos, Marta Rovira, amb Puigdemont la formació d’una Mesa del Parlament de majoria independentista, però no la concreció de la investidura de l’expresident, com s’havia fet córrer les darreres hores. Els republicans esperaven conèixer els informes jurídics del seu partit i el parer dels lletrats del Parlament.

El partit que lidera Oriol Junqueras, en qualsevol cas, no vol repetir eleccions, com ha expressat el diputat al Congrés Joan Tardà, el qual també ha manifestat que hi haurà govern perquè, en cas contrari, “se’ns cauria la cara de vergonya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides