Junqueras demana el trasllat a una presó catalana

També ha demanat permisos per poder sortir i anar als debats i votacions del Parlament
Título de la imagen
Título de la imagen

Oriol Junqueras ja ha demanat poder ser al ple de constitució del Parlament de dimecres que ve i al d’investidura. El seu advocat, Andreu Van den Eynde, ha presentat l’escrit al Tribunal Suprem per reclamar que el traslladin de manera urgent a una presó catalana i, també, que li concedeixin permisos per poder-ne sortir per anar als debats i votacions del plenari.

En el text, Van den Eynde recorda que el tribunal ha de respectar la presumpció d’innocència de Junqueras (que està en presó preventiva), que es tracta d’un diputat escollit democràticament i insubstituïble, i que no pot delegar el seu vot. Si no pogués votar (diu en l’escrit) es modificaria l’aritmètica parlamentària i, per tant, la voluntat popular.

També recorda que Junqueras té dos fills de 2 i 5 anys i que traslladar-lo implicaria estar a menys distància d’ells i de la seva dona. Una petició que Junqueras fa després que el Suprem desestimés deixar-lo en llibertat provisional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides