El TC tomba l’ajuda als aturats de llarga durada

Troba que envaeix competències autonòmiques i respon així al recurs del govern basc
Oficina d'ocupació
Oficina d'ocupació

El Tribunal Constitucional tomba l’ajuda als aturats de llarga durada que va aprovar el govern espanyol perquè troba que envaeix competències autonòmiques. Són els 426 euros que cobren les persones sense feina, que ja no tenen cap més prestació.

La decisió del Constitucional no vol dir que la deixin de cobrar, però obliga el govern espanyol a cedir-ne la gestió a les autonomies. El tribunal ha respost així al recurs que va presentar el govern basc.

El Govern basc va presentar un recurs al decret per considerar que envaïa les competències autonòmiques, donat que al seu criteri, la gestió d’aquestes ajudes ha de recaure en el servei basc d’ocupació (Lanbide), ja que les polítiques actives d’ocupació van ser transferides a Euskadi l’any 2010.

L’advocat de l’Estat va adduir en defensa de la competència per a l’Estat que l’esmentada ajuda “és una prestació per desocupació en l’àmbit del títol competencial de gestió econòmica de la Seguretat Social”.

Però el Constitucional considera que l’ajuda és una subvenció de foment de l’ocupació i d’inserció laboral, cosa que és competència basca, així com de les autonomies.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari