El govern espanyol desbloqueja les subvencions als digitals

L'aplicació del 155 amenaçava la supervivència d'alguns mitjans
bermudez castro
bermudez castro

El govern espanyol, que controla la Generalitat des que va aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, ha decidit aixecar el bloqueig que havia efectuat sobre les subvencions als mitjans de comunicació digitals que publiquen en llengua catalana.

A partir d’ara, així doncs, es podran distribuir la part dels 7,5 milions d’euros prevista per a aquests mitjans, entre els quals destaquen Nació Digital, El Nacional, Vilaweb, El Món, Racó Català, Directe.cat i les edicions a la xarxa d’El Punt Avui i l’Ara. Es tracta d’una decisió rellevant per a la continuïtat d’aquests projectes periodístics partidaris editorialment del procés, ja que en molts casos són dependents de les subvencions.

Roberto Bermúdez de Castro, el secretari d’Estat per a les administracions territorials, el qual va assumir la gestió de la Generalitat, es va mostrar crític amb aquests mitjans en una compareixença al Senat, on va dir: “No hi ha hagut millor negoci a Catalunya aquests últims quatre anys que muntar-te un web per recolzar el procés”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides