ERC limita l’acord amb Puigdemont a la Mesa

Els republicans desmenteixen que hagin arribat a un pacte per a la investidura de l'expresident amb Junts per Catalunya
rovira erc canutazo
rovira erc canutazo

ERC reconeix que ha tancat un acord amb l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per constituir la Mesa del Parlament i donar inici a la nova legislatura de la cambra catalana.

Els republicans, però, neguen que la secretaria general d’ERC, Marta Rovira, que ahir es va reunir amb Puigdemont a Brussel·les hagi tancat un acord per a la investidura d’aquest per assolir la presidència de la Generalitat, tal com s’havia apuntat a primera hora del matí.

Pel que ha transcendit, l’acord entre Puigdemont i Rovira contempla la tria de quatre diputats de les dues formacions, dos de cadascuna, per ocupar diferents llocs de la nova Mesa del Parlament, llocs entre els quals es compta amb el de la presidència que seria per a ERC.

Aquest acord deixaria fora de la nova Mesa els comuns de Xavier Domènech, tot i que s’havia especulat que les forces independentistes estudiaven la possibilitat que també aquesta formació tingués un lloc a l’òrgan de govern del Parlament.

Pel que fa a la investidura de Puigdemont, Junts per Catalunya proposa o que sigui investit telemàticament o que un altre diputat, per delegació, faci la lectura del seu discurs al ple de la cambra catalana.

Els republicans estan estudiant aquestes dues possibilitats, i també estan pendents dels informes que al respecte facin els lletrats del Parlament per decidir la seva posició al respecte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides